Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων
Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεταμόρφωσης

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αδιάφορη για τις εξελίξεις στην εκπαιδευτική κοινότητα η διοίκηση Στεργίου εμμένει στην απραξία και τα παχιά λόγια, αδυνατώντας να αποτρέψει τις συγχωνεύσεις 4 δημοτικών σχολείων στα Μελίσσια

Παρ’ όλες τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δημάρχου κ. Στεργίου και των αντιδημάρχων  κου Μούστρη και κας Μπούσουλα για την τεράστια συμβολή τους για την αποτροπή των συγχωνεύσεων σχολείων στο δήμο μας, ανακοινώθηκαν τελικά από το Υπ. Παιδείας οι συγχωνεύσεις τεσσάρων σχολείων της πόλης μας.

Συγκεκριμένα συγχωνεύονται το 1ο και 6ο δημοτικού και το 3ο και 5ο δημοτικό σχολείο Μελισσίων. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία δύο σχολείων πολύ μεγάλου μεγέθους με όλες τις επιπτώσεις που έχει κάτι τέτοιο στη διαχείριση τόσο του μαθητικού όσο και του διδακτικού δυναμικού και στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ο πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Α’βάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Τσουχνικάς φάνηκαν για άλλη μια φορά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις συγχωνεύσεις τεσσάρων σχολείων στον Δήμο μας. Θα πρέπει να μάθουν επιτέλους ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με απλές ανακοινώσεις.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα κληθεί να ανατρέψει τις αποφάσεις αυτές ως η επόμενη δημοτική αρχή της πόλης.